Orgonakoncert naptár (orgonakoncertek, orgonahangverseny országszerte, hírek a magyar orgonaéletről)
Főmenü

Hírek  (archiv)
Koncertbeszámolók, interjúk

 

Hírek
Hírek : Szegeden diplomázott orgonaművészek külföldi sikerei

Szegeden diplomázott orgonaművészek külföldi sikerei

  2011.03.24. 10:39

Az alábbiakban egy most tudomásunkra jutott, fiatal magyar orgonaművészek sikeréről szóló hírt szeretnénk közölni:

2010. október 9-én hármas győzelmet hirdettek az olaszországi Montecchio Maggioreban. A város Dómjában megrendezett orgonaversenyen három magyar versenyző állhatott a dobogóra.

I. helyezést Nánai Mária
II. helyezést Kuzma Levente
III. helyezést Magda Dávid
ért el.
 
A rangos műsorokat előadó magyar versenyzők mindegyike dr.Csanádi László orgonaművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara tanszakvezető főiskolai tanárának volt növendéke.
 
A sikerhez gratulálunk, és további eredményes felkészülést kívánunk a következő hasonló megmérettetésekre!
 
A következő néhány sorban bemutatjuk a fiatal művészeket:

Nánai Mária 1977-ben született Szegeden. A Szegedi Egyetem Zeneművészeti Karán 2002-ben szerzett szolfézs-zeneelmélet-karvezetés szakos diplomát. Orgonaművészi tanulmányait  Finnországban és Svédországban folytatta (2002-2010. között). Tanárai  Spányi Miklós, Maija Lehtonen és Hans-Ola Ericsson professzorok voltak. Végül  tanári MA diplomáját ismét a Szegedi Egyetemen, Csanádi László DLA növendékeként szerezte meg.

2010-ben a IV. Szegedi Nemzetközi Orgonista Találkozón „Ezüst oklevél” elismerésben részesült. Részt vett többek között Daniel Brondel, Harald Vogel és Barbara Harbach mesterkurzusain, hangversenyezett Finnországban, Svédországban és Németországban.

 
 
 
 
 
 
Kuzma Levente 1978-ban született Göteborgban. Zenei tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végezte, 2005-ben szerzett orgonaművész-tanári diplomát Dr. Csanádi László növendékeként. Számos hazai és nemzetközi hangverseny és fesztivál vendége volt, Európa 12 országában adott hangversenyt.
 
2007 óta a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola orgona főtárgy tanára, a SZTE Zeneművészeti Karának oktatója. 2009-től a szegedi Piarista-templom orgonistája.
 
2008-ban a III. Szegedi Nemzetközi Orgonista Találkozón „Arany oklevél” elismerésben részesült és kiemelt I. díjat nyert. A 2009-es II. Temesvári Nemzetközi Orgonaversenyen kiemelt I. helyezést ért el. Szeged város művészeti díjjal kitüntetett orgonaművésze.
 
 
 
 
 
Magda Dávid 1984-ben született, egri származású orgonaművész. Kecskeméten a Kodály Z. Zeneművészeti Szakközép Iskolában tanult Révész Lászlónál, majd orgonaművész-tanári diplomáját Dr. Csanádi Lászlónál szerezte az SZTE Zeneművészeti Karán.
 
2008-ban az I. Temesvári Nemzetközi Orgonaversenyen II. helyezést ért el. 2010-ben a IV. Szegedi Nemzetközi Orgonista Találkozón arany oklevél minősítésben részesült. Koncertezés mellett zeneszerzéssel és átiratok készítésével foglalkozik.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu